Thursday, 19 March 2009

Extemporal la Geografie

Cititi parerea unui elev despre tara :))

"Cerinta: Explicati modul in care functiile asezarilor umane si concentrarea umana, traditiile si conditiile de mediu pot modela raportul itnre asezarile umane si dezvoltare.

De veacuri omul si natura si-au contopit osmotic trasaturile in vederea unei comuniuni ideale. In timp natura eminesciana a devenit o gramada de fiare formata din utilaje grele si usoare aceasta numindu-se industrializare.

Cum natura nu oferea locuri de munca, iar indobitocirea bolsevica vedea in fabrici de nasturi si de rulmenti o imbogatire nemarginita pentru clasa muncitoare de-a lungul anilor exemplul nostru, Romania, a devenit o tara din ce in ce mai putin “eco-friendly”. Nu de alta dar comunistii preferau rosul in detrimentul verdelui.

Asadar in mult iubita noastra patrie din orase cochete si moderne la inceputul sec XX, ne-am transformat in colosi industriali de frecat rulmentii la rece. Cum sansa de scapare nu exista oamenii s-au conformat si s-au strans in jurul oraselor industrializate astfel crescand concentrarea umana in zonele respective. S-a constatat o crestere a populatiei si o transformare a traditiilor. Astfel spre sfarsitul sec XX cand oamenii au considerat ca sunt destul de multi si destul de infometati au hotarat ca Romania trebuie sa revina la verde astfel inlaturandu-se rosul.

Acesta a fost apogeul dezvoltarii statului romana. Multi au murit la revoluti cu speranta unui bine national din toate punctele de vedere, inclusiv geografic – ecologic. Restul si-au dat seama ca binele national se afla in alte tari astfel emigrand in masa

De-a lungul acestei perioade concentrarea umana a fost echilibrata, pana in momentul de apogeu, al revolutiei, moment in care marea masa a oamenilor migrand spre orasele cu perspectiva. Traditiile s-au transformat de asemenea, nimic din ce era acum 2 secole numai este acum la nivel de traditie.

In momentul in care am ramas fara toate caracteristicile noastre, dobandite in multi ani de conservare am plecat acolo unde ne-a fost mai bine, cum spune si latinul “ubi bene, ubi patria” astfele observandu-se cum poate fi modelat raportul intre asezarile umane si dezvoltare. "

Mai jos aveti si poze cu lucrarea originala 


 
 

No comments:

Post a Comment